Küldetésünk
Hogy olyan ételeket alkossunk, amik táplálják és építik a testet, simogatják a lelket és lehetővé teszik, hogy tiszta gondolatok jussanak el a fejünkbe.
Nem konyhában dolgozunk, hanem egy alkímiai műhelyben és nem szakácsok vagyunk, hanem varázslók a magunk módján.
Hitvallásunk
Miért főzünk tiszta ételeket?
Mert elcsúszott a világ…elcsúszott azon az eperfagyin, amit jól benyalt, de erről a Bikini együttes már énekelt…

Specialitásunk
Mit jelent hogy Gasztroműhely?
Nem is étterem, nem is kifőzde. Leginkább egy gasztronómiai műhely, ahol mindennapi kísérlet alá vetjük tudásunkat, kíváncsiságunkat és belevetjük magunkat a növényi alapú étkezés rejtelmes világába. Mindezt pedig megszórjuk jókedvvel és már tálaljuk is!
Csapatunk
Kreatív Szakácsaink
A konyhában szinte minden gyakorlat és kíváncsiság kérdése. Na jó, azért a fizika törvényei itt is érvényesek: 2xRxπ (torta területe) 😀

Szász Kinga
Megálmodó
10 éves voltam, amikor először főztem hétvégi ebédet a családomnak, miközben Momó Zöld bicikli c. slágerét hallgattuk sztereóba.
A menümet igen nagy siker koronázta, hogy elgondolkozzam a szakács pályán, mégis tájépítésznek tanultam az egyetemen. Ott harmadévtől már nagyon kevéssé voltam motivált, így kitaláltuk a barátnőimmel, hogy lakáséttermet “nyitunk”. Emlékszem, házi nyulat tálaltunk fel az első vacsorán, s valahogy onnan indult el szépen lassan minden, miközben Jamie Olivert lestem, ahogy megreformálja az angol gyermekétkeztetést. Ezekből a filmekből nagyon sokat merítettem.
2012-ben (első kisfiammal a szívem alatt) találtuk ki az 1 Falat Zamatot, amit Édesanyámmal együtt nevelgettünk évekig. Pici helyekre, pici rendezvényekre, családoknak főztünk ezt-azt, majd 5 évvel később lehetőségünk nyílt Sződliget főterén megnyitnunk a konyhánkat, amit gasztroműhelynek kereszteltünk.
S bár sokáig voltam abban a hitben, hogy mivel nem vagyok édes szájú, nekem nem való a cukrász pálya, ma már én sütöm a sütiket a csapatban, mert valahogy pont ettől lesznek izgalmasak és nem túl édesek. Azonban mai napig a kedvenceim a spenót, a zöldborsó, a brokkoli, az uborka – a zöldfűszereket pedig képes vagyok a kertből frissen lelegelni.
Hobbijaim a zsonglőrködés, a kézenállás, a jógázás (ma már oktatom is) és az ukulelémet is sok helyre magammal viszem, de saját idő hiján egyelőre inkább a fiaim pengetik:)

A varázslat
Hogyan dolgozunk?
Minden hétvégén megírjuk a következő heti menüt, keresgélünk, beszélgetünk az ízekről, variációkról és a szezonális lehetőségekről.
Aztán hétfőn belecsapunk a lecsóba: megérkezik a csapat segíteni és röpke néhány óra alatt összeáll az aznapi menü. Aztán délben valaki a csapatből kiszállítja az ebédet, a többiek a konyhán várják az éhes vendégeket. Mindenki hozza a saját kis dobozát, leskelődik, hogy éppen mibe mártjuk a fakanalat, illetve hogy milyen új finomságot találtunk ki hirtelen. Receptek után kíváncsiskodnak, amit a sürgés-forgás közben megpróbálunk elmesélni, leírni már szinte sose marad időnk. Ezek az ételek a kezünk alatt és által születnek meg. Ez a mi művészetünk!
“Mert nincsen elrontott étel, csak új recept.“
Szász Katalin